Kamp 2014

Hillegom – Afgelopen week hebben de Hill-Billies in Haarle het 25 jarig jubileum gevierd door via een tijdmachine terug te kijken in de tijd. Elke dag stapten de Hill-Billies in de tijdmachine en bezochten verschillende thema’s en tijden. Na veelvuldig voorbereiden van alle kampactiviteiten was het zaterdag 26 juli eindelijk zo ver; de Hill-Billies konden vertrekken op hun tijdreis.

De reis werd gemaakt door 49 kinderen en 21 vrijwilligers. De kinderen werden bij de bus ontvangen door alle vrijwilligers die het Hill-Billies lied “Overal waar we heen gaan” zongen en zich hadden gekleed in de klederdracht van het eerste thema van de week “Space/Ruimte”. De reis begon om 10.07 uur met prachtig weer naar het zwembad Het Ravijn in Nijverdal. In de bus kregen de kinderen het eerste filmpje te zien waarin Professor Plof en Professor Knal het thema aankondigden en hulp vroegen bij het maken van de tijdmachine.

Aangekomen werd er eerst genoten van een broodje en een glas limonade waarna de kinderen en de leiding eindelijk konden genieten van het zwembad met buiten- en binnenbaden en de veelgebruikte glijbaan. Rond 5 uur kwam de vrachtwagen van Van Schie Transport met alle fietsen en konden de kinderen met begeleiding naar Haarle fietsen onder het genot van een stralende zon. De Hill-Billies kwamen rond kwart over 6 aan bij groepsaccommodatie De Heidebloem. Hier hadden de Hill-Billies twee mooie gebouwen met slaapkamers, vier zalen, grote speelvelden met diverse speeltoestellen en een bos dichtbij.

Nadat iedereen z’n bed had opgezocht en had opgemaakt, heeft iedereen heerlijk gegeten. Dit jaar werd het eten verzorgd door Maarten Jan, Jan en Jasper. De eerste avond aten we heerlijke soep met broodjes. Na het eten kwamen Bearforce 1 en Skit langs voor het dagelijkse Hill-Billies journaal. Het programma van de dag, nieuwtjes en het weerbericht werden hierin besproken. Na het eten hebben de kinderen een rondleiding gekregen door de gebouwen en hebben ze een kennismakingsspel gedaan met foto’s van de kinderen en leiding die 40 jaar ouder waren gemaakt. Dit werd zeer enthousiast ontvangen en leverde veel leuke momenten op. Na het spel was het bedtijd.

Op zondagochtend was er voor het ontbijt een filmpje te zien van Professor Plof en zijn hulpje Knal over de tijdmachine. Skit en Bearforce 1 gingen in de tijdmachine en zo werd het tweede thema van deze week onthuld: de prehistorie. Na het eten hadden de kinderen voor de eerste keer corvee. Hier moesten sommige kinderen even aan wennen, maar al snel verliep het heel soepel. Hierna zijn we naar het bos gegaan tegenover de groepsaccommodatie. De groepen hebben het eerste spel voor de groepscompetitie gespeeld, het holbewonerspel. Na deze activiteit hebben de kinderen nog hout gesprokkeld voor het kampvuur.

’s Middags hadden we een leuke speurtocht met veel spelletjes in het spellenbos bij Nijverdal. Nadat alle groepen weer terug waren van de speurtocht stond er weer een heerlijke maaltijd klaar. Na het eten was het tijd voor de ontgroening van de eerste nieuweling: Jan. Jan kreeg dit jaar het weerbericht. Bij mist kreeg hij poedersuiker over zich heen, bij miezer een klein beetje water, bij een regenboog kleurenhagel, bij hagel hagelslag en bij een plensbui meerdere emmers water. Jan hoort nu echt bij de Hill-Billies!

Na de ontgroening ging het kampvuur aan en hebben de kinderen heerlijk marshmallows gegeten. Maandagochtend na het ontbijt werd weer het ochtendjournaal gepresenteerd. Deze keer met de puntentelling, we belanden in het thema Piraten. Na de dagelijkse corvee begonnen we de dag met het Piratenspel in het bos. Daarna was het tijd voor Jostie-Tosties als lunch. Na de lunch konden de kinderen en leiding een kaartje versturen in het postkantoor en genieten van het heerlijke weer. Na een watergevecht kwam er een flinke regenbui en ging iedereen naar binnen. Gelukkig was het net tijd voor het eten, het Captainsdinner.

Door het slechte weer zijn we niet het bos in gegaan maar werd er avondgymnastiek gedaan met als afsluiter een dancebattle tussen de jongens en de meisjes. Hierna gingen de kleintjes naar bed en hebben de grote kinderen nog een avondwandeling gemaakt.

Dinsdag belandden de Hill-Billies in de Middeleeuwen. De kinderen hebben in het bos het altijd succesvolle levend stratego gespeeld. Na het spel werden er broodjes ei en zoete broodjes gegeten uit het vuistje. Na het eten zijn we per groep vertrokken naar Raalte voor de Vossenjacht en het winkelen. In het centrum moesten de kinderen opzoek naar Koning Kweetniet, Ridder Graniet, de Prinses op de erwt, de Nar, de Hofdame en de Heks.

Tijdens de vossejacht kon er ook gewinkeld worden en daarna werd er een lekker ijsje gehaald. Eenmaal thuis aangekomen was het weer tijd voor het avondeten. Na het avondeten begon de griezelavond met voor de kleintjes de lichtjestocht en voor de grotere kinderen een dropping gecombineerd met een spooktocht door het bos.

Woensdag kwamen de Hill-Billies met de tijdmachine aan bij de Hippies. De kinderen hebben gemidgetgolft, cupcakes en T-shirts versierd en karaoke gezongen. Vlak voor het avondeten stond er nog een ontgroening op het programma voor Jasper en Jolanda. Ook zij horen nu bij de Hill-Billies.

Aangezien Dave na 22 jaar Hill-Billies ons gaat verlaten deed ook hij mee met de ontgroening. Als avondeten hadden we blauwe hap. Na het avondeten hebben we gezamenlijk Dave bedankt voor zijn inzet voor de Hill-Billies. Als afsluiting hebben we levend mastermind gespeeld. Donderdag was het tijd voor de uitgaansdag. Dit jaar gingen we met de bus naar attractiepark Slagharen. De kinderen en leiding hadden de hele dag de tijd om in alle attracties te gaan en alle shows te zien.

Tussen de middag kregen de Hill-Billies een patatje met een snack. De dag werd in het park afgesloten met de Mardi Grass parade, waar Sven, Siebe en Jolande mee mochten op de paradeboot. Om de drukke dag af te sluiten hadden de kinderen ’s avonds een filmavond met als film “Asterix en de Helden”. Vrijdag werd de week afgesloten met het thema Romeinen. De kinderen hebben overdag de Olympische spelen gespeeld die bestonden uit veel waterspelletjes. Ook een grote, 21 meter lange, stormbaan was hier onderdeel van. Tussen de middag aten de kinderen pannenkoeken.

Na de lunch mocht de leiding voor de groepscompetitie over de stormbaan. Na het avondeten was het tijd voor het jubileumfeest met als thema Toekomst. Deze avond werden ook de jubilarissen naar voren gehaald. Cosmo, Rafiq, Anouk en Matthijs kregen een oorkonde en een Hill-Billies beker omdat ze al 5 jaar meegegaan zijn op kamp. Ook bij de leiding waren er jubilarissen. Mandy, Mark, Maarten Jan en Siebe waren al 5 jaar mee geweest als leiding. Zij kregen een oorkonde, beker en een Hill-Billies handdoek.

Ook de uitslag van de groepscompetitie werd bekend gemaakt. Groep groen en geel hadden een gedeelde 1e plaats, groep rood ging op voor de 2e plaats. Hierna was het tijd om te slapen. De vrachtwagen van de Wit Transport kwam vrijdagavond al en zo konden de meeste spullen al ingeladen worden.

Op zaterdagochtend ging het restant de vrachtwagen weer in en de kinderen speelden nog het Zweedse Loopspel op het veld. Ondertussen werd de kampeerboerderij opgeruimd door de leiding. Rond elf uur kwam de bus en moesten de Hill-Billies al weer naar huis toe. Rond een uur kwamen we weer in Hillegom aan, waar de ouders en belangstellenden al stonden te wachten om de kinderen in te halen.

Enkele quotes van ouders:

Joost Langendijk:

Ha allemaal, Jeffrey Parmentier weer heerlijk terug onder moeders vleugels, hihi. Nee hoor hij heeft het weer super gehad! Dank jullie wel voor al jullie goede zorgen. Het was voor Jeffrey de laatste keer jammer……. Maar wat ben ik jullie allemaal als vrijwilliger gaan waarderen!! Dat jullie stuk voor stuk hele weken vrij nemen om andermans kinderen een grandioze , fantastische, super gezellige, en vooral een spelletjes volle week te geven! Chapeaux en een diepe buiging! Respect! Nogmaals bedankt voor de afgelopen jaren!

Marco van der Zwet:

Evi heeft het geweldig gehad en wil volgend jaar weer. Ze wil jullie nogmaals bedanken voor het geweldige kamp en de goede zorg. Bedankt voor alles en we zijn reuze benieuwd naar alle foto’s.

Karin Slagtveld:

Ook Luke, Cerise en Bryan hebben het super gehad . ontzettend bedankt voor jullie goede zorgen! Top team zijn jullie!

Astrid Hoogendoorn:

Tessa en Kyle hebben net als vorig jaar een geweldige week gehad. Bedankt daarvoor jullie zijn een TOP team !!

Ps voor het thuisfront waren de updates en foto’s ook erg leuk. Fijn te zien dat iedereen het zo naar zn zin heeft

Marc Lommerse:

Weer thuis! Yvanka is moe maar voldaan! Ze wil volgend jaar weer!! Bedankt voor de goede zorgen!

Bijzondere dank zijn De Hill-Billies verschuldigd aan alle sponsors die gezamenlijk veel etenswaren, vele prijsjes en cadeautjes sponsoren en die samen met vele personen, donateurs en ondernemers een financiële bijdrage leveren. Ook alle vrijwilligers en kinderen worden langs deze weg bedankt voor weer een onvergetelijke kampweek. Kijk voor foto’s van de kampweek op www.hill-billies.nl, of www.facebook.com/hillbilliesNL

Ook gaat er speciale dank uit naar Dave Hogervorst, huidig voorzitter, die ons na 22 jaar kamp, waarvan 13 jaar bestuur, gaat verlaten en het stokje overgeeft aan Maarten Jan Kamerbeek.