Wie zijn wij?


Over ons

De Stichting Hill-Billies organiseert met een enthousiaste groep vrijwilligers in de zomervakantie een kampweek voor de jeugd uit Hillegom en omgeving. Speciaal voor kinderen die om wat voor reden dan ook niet op vakantie kunnen is dit een uitgelezen mogelijkheid om toch een weekje weg te gaan.

Het kamp is uitermate geschikt voor kinderen die lekker een week willen ravotten en veel buiten willen spelen. De kinderen krijgen van ons veel aandacht. Er worden veel spelletjes gespeeld (binnen en buiten) en de kinderen zitten een week lang niet achter de computer of TV. Daarnaast leren de kinderen veel andere kinderen kennen en wellicht vrienden voor het leven. De kinderen worden zelfstandiger en socialer als ze (zonder ouders) met veel andere kinderen op kamp gaan. Alle kinderen, uit alle sociale milieus, mogen mee.

Voor ouders met een laag inkomen zijn speciale (financiële) regelingen. Uitgangspunt is dat iedereen mee kan gaan die dat wil; Eventuele (financiële) belemmeringen worden opgelost.

Neem voor vragen hierover contact met ons op.

Kinderen met (aanzienlijke) medische of psychische problemen hebben begeleiding nodig die wij als vrijwilligers helaas niet kunnen bieden.

Locatie

Elk jaar gaan wij naar een kampeerboerderij, in een bosrijk gebied in Nederland. Meestal is dit in Noord-Brabant of de Veluwe.

Als goed jeugdkamp stellen wij onder meer onderstaande eisen aan de kampeerboerderij:

 • Goede (stapel)bedden,
 • Goede sanitaire voorzieningen,
 • Een prettige en goede keuken,
 • Voldoende ruimte voor de kinderen om veilig te kunnen spelen, zowel binnen als buiten.

De locaties worden altijd even van te voren door ons bezocht voor we deze vastleggen.

Tijdens het gehele kamp wordt er binnen in de accommodatie niet gerookt.

Lekker, leuk en gezellig

Op het Hill-Billies kamp zit je weinig stil. Goed en gezond eten is dan erg belangrijk. Er gaan ieder kamp 2 of 3 mensen mee die zich uitsluitend bezig houden met het bereiden van het eten en het verzorgen van het drinken. Iedere dag is er een uitgebreid ontbijt met diverse vleeswaren, kaas en soorten zoetigheid. Ook is er voldoende thee, melk of water en wat extra’s. De ene dag een beschuitje of ontbijtkoek; de andere dag lekker chocomel of yoghurtdrink.

’s Middags eten we meestal brood op de kampeerboerderij, maar ook picknicken we wel eens in het bos of in een park. Er staan dan tosti’s of een hotdog op het menu.

’s Avonds wordt er afwisselend gekookt. We gebruiken verse ingrediënten en zorgen voor een afwisselende en uitgebalanceerde maaltijd, maar uiteraard word er ook een keertje patat gegeten. De maaltijden worden feestelijk afgesloten met een toetje zoals vla, yoghurt of een stuk fruit.

Volg je een dieet (om medische redenen, geloofsovertuiging, vegetarisch, enz.); dan is dat meestal geen probleem. Het keukenteam heeft hier voldoende ervaring mee. Geef het van tevoren door, dan zorgen wij voor een aangepast menu. Neem bij specifieke diëten contact op met de organisatie om te bespreken of wij hierin kunnen voorzien.

Tussendoor krijgen de kinderen veel fruit, regelmatig een snoepje en er is altijd voldoende drinken. Ook voor onderweg nemen we voldoende mee.

Activiteiten

Een kampweek heeft een thema. In dit thema worden allerlei activiteiten ingedeeld. De activiteiten van die dag staan in het teken van het thema. Als het mogelijk is wordt het eten zelfs op het thema van de dag afgestemd.

De activiteiten worden van tevoren uitgewerkt, in de week ingedeeld en in een programmaboekje en spellenboek uitgewerkt.

Een greep uit de activiteiten:

  • een groepscompetitie met daarin binnen en buiten spelletjes;
  • playbackshow;
  • dagje zwemmen;
  • knutselen;
  • winkelen;
  • een vossenjacht of een speurtocht;
  • voorlezen;
  • Journaal.

Bij alle activiteiten zijn begeleiders van de Hill-Billies aanwezig. De kinderen gaan nooit alleen op pad.

Vervoer

Wij gaan met een bus naar de kampeerboerderij. De fietsen, bagage, spellen en levensmiddelen gaan per vrachtwagen. Om ervoor te zorgen dat er boodschappen gedaan kunnen worden, of een andere activiteit buiten het kampterrein goed te laten verlopen nemen we ook minimaal twee personenwagens mee. Deze nemen bijvoorbeeld de zwemtassen mee, zodat de kinderen veilig kunnen fietsen. Ook gaat het eten en drinken met de auto mee en als iemand een lekke band krijgt is een auto in de buurt ook erg gemakkelijk.

Groepjes

Het aantal kinderen wordt verdeeld over drie of vier groepen. Elke groep krijgt zijn eigen leiding en kleur. Per vijf kinderen is er minimaal één vrijwilliger. Tijdens de groepscompetitie strijden de groepen tegen elkaar. Verder wordt er per groep aan tafel gegeten. Ook het corveeën gebeurt per groep.

Slapen

In de accommodatie zijn aparte slaapzalen of kamers voor de meisjes en jongens. De jongere en oudere kinderen slapen gescheiden van elkaar. Zo kunnen de jongere kinderen alvast slapen en kunnen de oudere kinderen een spannend avondspel doen. Zo is het kamp geschikt voor alle leeftijden.

Indeling van de groepjes

In de maand juni krijgt elk ingeschreven kind een zogenaamd vriendenbriefje. Er gaat misschien wel een vriendje of vriendinnetje mee, een kind van school of iemand uit de straat. Het is dan wel leuk om juist bij deze bekende kinderen in de groep te komen. Zeker voor de eerste dagen. Op het briefje kunnen ze invullen bij welke kind zij in de groep willen komen. Broertjes en zusjes willen soms graag wél en soms juist niet bij elkaar in de groep. Dit kunt u via het vriendenbriefje aan ons doorgeven.

Onze ervaring is dat een kind tijdens de reis en tijdens de eerste twee dagen het liefst een bekende om zich heen heeft. Na de tweede dag zie je over het algemeen dat de meeste kinderen toch steeds meer met de voor hen onbekende kinderen gaan spelen. De wensen die de kinderen op dit briefje schrijven kunnen wij (gelukkig) vrijwel altijd inwilligen.

Begeleiding

Het zijn mensen die meer dan een week vrij nemen, hun gezin, familie en hun vrienden ruim een week thuis laten en dat maar voor één doel: de kinderen een leuke en onvergetelijke week te bezorgen. De vrijwilligers betalen zelfs nog een bijdrage om maar zoveel mogelijk leuke dingen te kunnen doen.

Hoe komen de Hill-Billies aan vrijwilligers?

Veel vrijwilligers gaan al jarenlang mee. Ook zijn er steeds meer vrijwilligers die vroeger als kind zijn mee geweest en nu als leiding meegaan. Tot slot weten de bestaande vrijwilligers vaak nog wel geschikte personen voor het kamp. Er gaan eigenlijk nooit totaal onbekende mensen mee als begeleider op kamp.

Mocht je interesse hebben om mee te gaan als begeleiding laat ons dit dan weten door een mail te sturen naar inschrijven@hill-billies.nl

Kosten

Het kampgeld voor kinderen bedraagt €125,- waarvan 25 euro inschrijfgeld is. Het kampgeld is zo laag mogelijk om alle kinderen de mogelijkheid te bieden om mee te gaan op kamp. Het inschrijfgeld wordt niet teruggestort wanneer uw kind niet meegaat.

Helaas worden wij geconfronteerd met aanzienlijke kostenstijgingen (accommodaties, vervoerskosten e.d.). Daarom willen wij vragen aan de ouders die dat kunnen om een vrijwillige donatie te doen. Zo kunnen wij de kosten voor de mensen met een lager inkomen zo laag mogelijk houden.

Spreiding van betaling

Het kampgeld hoeft niet in een keer te worden betaald. Wij houden de volgende data en bedragen aan:

 • Bij inschrijving: 25 euro
 • 01 april: tot 50 euro
 • 01 juni: tot 125 euro (+ eventueel een extra donatie)

Indien nodig krijgt u van ons een betalingsherinnering. In overleg met het bestuur kan er eventueel een betalingsregeling of een korting worden toegepast. Uitgangspunt is dat iedereen mee moet kunnen met De Hill-Billies.