Wie zijn wij?

Over ons

De Stichting Hill-Billies organiseert met een enthousiaste groep vrijwilligers in de zomervakantie een kampweek voor de jeugd uit Hillegom en omgeving. Speciaal voor kinderen die om wat voor reden dan ook niet op vakantie kunnen is dit een uitgelezen mogelijkheid om toch een weekje weg te gaan.

Het kamp is uitermate geschikt voor kinderen die lekker een week willen ravotten en veel buiten willen spelen. De kinderen krijgen van ons veel aandacht. Er worden veel spelletjes gespeeld (binnen en buiten) en de kinderen zitten een week lang niet achter de computer of TV. Daarnaast leren de kinderen veel andere kinderen kennen en wellicht vrienden voor het leven. De kinderen worden zelfstandiger en socialer als ze (zonder ouders) met veel andere kinderen op kamp gaan. Alle kinderen, uit alle sociale milieus, mogen mee.

Voor ouders met een laag inkomen zijn speciale (financiële) regelingen. Uitgangspunt is dat iedereen mee kan gaan die dat wil; Eventuele (financiële) belemmeringen worden opgelost.

Neem voor vragen hierover contact met ons op.

Kinderen met (aanzienlijke) medische of psychische problemen hebben begeleiding nodig die wij als vrijwilligers helaas niet kunnen bieden.

Locatie

Elk jaar gaan wij naar een kampeerboerderij, in een bosrijk gebied in Nederland. Meestal is dit in Noord-Brabant of de Veluwe.

Als goed jeugdkamp stellen wij onder meer onderstaande eisen aan de kampeerboerderij:

De locaties worden altijd even van te voren door ons bezocht voor we deze vastleggen.

Tijdens het gehele kamp wordt er binnen in de accommodatie niet gerookt.

De keuken

Een dag vol spelletjes en gezelligheid maakt je maag natuurlijk rommelig. Daarom is een goede maaltijd belangrijk. Tijdens het kamp gaat er een keukenteam mee die zorgt voor heerlijke verse maaltijden. Het keukenteam verzorgt zowel ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes.  

Tijdens het ontbijt genieten wij van het brood van de bakker en diversen kaas-, vleeswaren en zoetbeleg en melk of water. Daarnaast hebben wij ook afwisselend keuze uit chocomelk of yoghurtdrink, eieren op verschillende manieren bereid, beschuitjes, (vruchten-)yoghurt en ontbijtkoek. 

Rond de lunch eten we vaak ook een lekker broodje. Maar een tosti, hotdog of pannenkoek kan zeker voorkomen!

's Avonds eten we heel afwisselend. Bijvoorbeeld een tomaten- of groentesoep, nasi, groenten en aardappelen, spaghetti, wraps etc. Een ding is zeker; het eten wordt bereid met verse ingrediënten en vers bereid door het keukenteam. Met uitzondering van de avond dat wij genieten van een patatje. Elke avond sluiten wij het diner met een toetje zoals vla, yoghurt, fruit of iets anders lekkers.

Gedurende de dag wordt er veel fruit aangeboden zoals banaan, sinasappel, watermeloen, appel en dergelijke. Af en toe hoort er natuurlijk ook een snoepje bij. En ook drinken is volop aanwezig. Op locatie staat er altijd een jerrycan met water of limonade waar de kinderen van kunnen pakken. Bij activiteiten nemen wij deze mee of zorgen we voor pakjes sap.

Volg je een dieet (om medische redenen, geloofsovertuiging, vegetarisch, enz.); dan is dat vrijwel nooit een probleem. Het keukenteam heeft hier voldoende ervaring mee. Geef het van tevoren door, dan zorgen wij voor een aangepast menu. Neem bij specifieke diëten contact op met de organisatie om te bespreken of wij hierin kunnen voorzien.

Activiteiten

Elk kamp is uniek en heeft een eigen thema. Intussen hebben we er al veel gehad; sprookjes, safari, feesten, de ruimte, superhelden en ga zo maar door! Elk jaar zorgt de themacomissie voor een mooi programma waarin veel spelletjes, en zelfs soms het eten, gaan over het thema dat jaar. In het programma wordt rekening gehouden met een afwisseling van rustige en actieve momenten en de jongere en oudere kinderen. 

Een greep uit de activiteiten in een kampweek:

Bij alle activiteiten zijn begeleiders van de Hill-Billies aanwezig. De kinderen gaan nooit alleen op pad.

Vervoer

Wij gaan met de kinderen en leiding per bus naar de kampeerboerderij. De bagage, fietsen, het eten en dergelijke gaan met een vrachtwagen. Daarnaast nemen wij minstens 2 auto's mee naar het kamp. Deze gebruiken wij onder andere voor extra boodschappen en het vervoeren van zwemtassen, eten en drinken. Maar ook als er iemand een lekke band heeft is een auto erg handig. 

Eenmaal op locatie vervoeren we ons met de fiets of gaan we lopend naar bijvoorbeeld het bos. Voor de echte lange afstand zoeken wij natuurlijk een alternatief. Zo zijn we eens met busjes naar Ouwehands Dierenpark en met de bolderkar naar het Dolfinarium gereden.

Groepjes

Het aantal kinderen wordt verdeeld over drie of vier groepen. Elke groep krijgt zijn eigen leiding en kleur. Per vijf kinderen is er minimaal één vrijwilliger. Tijdens de groepscompetitie strijden de groepen tegen elkaar. Verder wordt er per groep aan tafel gegeten. Ook het corveeën gebeurt per groep.

Slapen

In de accommodatie zijn aparte slaapzalen of kamers voor de meisjes en jongens. De jongere en oudere kinderen slapen gescheiden van elkaar. Zo kunnen de jongere kinderen alvast slapen en kunnen de oudere kinderen een spannend avondspel doen. Zo is het kamp geschikt voor alle leeftijden.

Indeling van de groepjes

In de maand juni krijgt elk ingeschreven kind een zogenaamd vriendenbriefje. Er gaat misschien wel een vriendje of vriendinnetje mee, een kind van school of iemand uit de straat. Het is dan wel leuk om juist bij deze bekende kinderen in de groep te komen. Zeker voor de eerste dagen. Op het briefje kunnen ze invullen bij welke kind zij in de groep willen komen. Broertjes en zusjes willen soms graag wél en soms juist niet bij elkaar in de groep. Dit kunt u via het vriendenbriefje aan ons doorgeven.

Onze ervaring is dat een kind tijdens de reis en tijdens de eerste twee dagen het liefst een bekende om zich heen heeft. Na de tweede dag zie je over het algemeen dat de meeste kinderen toch steeds meer met de voor hen onbekende kinderen gaan spelen. De wensen die de kinderen op dit briefje schrijven kunnen wij (gelukkig) vrijwel altijd inwilligen.

Begeleiding

Het zijn mensen die meer dan een week vrij nemen, hun gezin, familie en hun vrienden ruim een week thuis laten en dat maar voor één doel: om de kinderen een leuke en onvergetelijke week te bezorgen. De vrijwilligers betalen zelfs nog een bijdrage om maar zoveel mogelijk leuke dingen te kunnen doen.

Hoe komen de Hill-Billies aan vrijwilligers?

Veel vrijwilligers gaan al jarenlang mee. Ook zijn er steeds meer vrijwilligers die vroeger als kind zijn mee geweest en nu als leiding meegaan. Tot slot weten de bestaande vrijwilligers vaak nog wel geschikte personen voor het kamp. Er gaan eigenlijk nooit totaal onbekende mensen mee als begeleider op kamp.

Mocht je interesse hebben om mee te gaan als begeleiding laat ons dit dan weten door een mail te sturen naar inschrijven@hill-billies.nl 

Kosten

Het kampgeld voor kinderen bedraagt €175,- waarvan 35 euro inschrijfgeld is. Het kampgeld is zo laag mogelijk om alle kinderen de mogelijkheid te bieden om mee te gaan op kamp. Het inschrijfgeld wordt niet teruggestort wanneer uw kind niet meegaat.

Helaas worden wij geconfronteerd met aanzienlijke kostenstijgingen (accommodaties, vervoerskosten e.d.). Daarom willen wij vragen aan de ouders die dat kunnen om een vrijwillige donatie te doen. Zo kunnen wij de kosten voor de mensen met een lager inkomen zo laag mogelijk houden.

Spreiding van betaling

Het kampgeld hoeft niet in een keer te worden betaald. Wij houden de volgende data en bedragen aan:

Indien nodig krijgt u van ons een betalingsherinnering. In overleg met het bestuur kan er eventueel een betalingsregeling of een korting worden toegepast. Ons uitgangspunt is dat iedereen mee moet kunnen met De Hill-Billies.