Kamp 2016

Op zaterdag 16 juni is de superbillies kampweek van start gegaan met een warm onthaal van de leiding die zich allemaal hadden verkleed als ware superhelden. Na een groepsfoto en het afscheid van de ouders gingen de superbillies op reis naar Eersel. Onderweg werd er een filmpje afgespeeld waar het thema werd uitgelegd. In het filmpje was Superbillie te zien, zijn goede daden waren te zien en zijn familie deed een goed woordje. Na het voorstellen van Superbillie werd in het filmpje ook nog alle leiding getoont op hilarische wijze. Eenmaal aangekomen bij zwembad de Tongelreep was er tijd om te genieten van de luch die o.a. was verzorgt door Bakkerij van Maanen.

Om half 6 zaten de kinderen al behoorlijk uitgeput van de hele middag zwemmen in de bus. Aangekomen op het kampgebouw zijn er groepjes gemaakt voor de kamerindeling en hebben ze hun bedden opgemaakt. Daarna was het tijd om te genieten van de eerste traditionele avondmaaltijd van de week. Na het avondeten zijn de kinderen rondgeleid rond het gehele gebouw om te laten zien waar ze wel en niet mogen komen en waar ze heen moeten als er iets gebeurd. Voor het slapen gaan was er nog kort tijd om een aantal kennismakingsspellen te doen om de dag mee af te sluiten.

De eerste nacht in kampgebouw D’n Hazelaar was achter de rug en het eerste ontbijt was aangebroken. Na het ontbijt kregen de kinderen weer een filmpje te zien van Superbillie. In dit filmpje legt Superbillie uit dat hij zijn kleding is gestolen door de schurk en of de kinderen hem deze week willen helpen zoeken naar de kleding. Gedurende de week zullen de kinderen door de filmpjes en de hulp van Bedguy en Badgirl de kledingstukken terug vinden. Verder waren Bedguy en Badgirl de hele week verantwoordelijk voor het verkondigen van het programma, de weersverwachting, kampverkeringen en andere zaken die tijdens het kamp aan bod kwamen.

Na de corvee was het tijd voor het eerste spel voor de groepscompetitie. Het superhelden spel werd gespeeld, tijdens dit spel werd er bepaald welke kleur de beste superheld had. In de middag was het tijd om de superhelden een cape te geven. De kinderen hebben met de gehele groep hun eigen superhelden cape geverft. Omdat we deze avond een kampvuur wilde organiseren zijn de kinderen na het verfen het bos in gegaan. In het bos hebben ze naast een kastelenroof ook hout verzameld voor het kampvuur.

Op de 3e dag begonnen de kinderen met het maken van sokpoppen. Iedereen kreeg een sok en kon deze geheel naar eigen wens versieren. Voor lunch kregen de kinderen een zelfgemaakt worstenbroodje om energie op te doen voor een actieve middag. Na de lunch werden de kinderen verzameld om naar het zeskamp terrein te gaan. De kinderen hadden 8 opdrachten waaronder een skelterrace, een survivalbaan, een aantal puzzels en levend sjoelen. Toen de kinderen uitgeput terugkwamen waren er een aantal zwembaden neergezet en andere waterspellen zodat de kinderen konden afkoelen. Na het eten was er momentje voor de kinderen om een kaartje te schrijven aan het thuisfront. Toen ze daarmee klaar waren zijn de jongere kinderen naar het bos gegaan voor een lichtjestocht en daarna konden ze moe maar voldaan naar bed. De oudere kinderen hebben bij het kampgebouw een klein spel gedaan en zijn vervolgens voor het dierengeluiden spel nog het bos ingegaan om vervolgens ook het bed op te zoeken.

Dag 4 begon al met mooi weer en naarmate de dag vorderde zou het de meest tropische dag blijken. Vanwege het weer hebben de kinderen in de ochtend enkel levend kwartet gespeeld bij het kampgebouw. Na de lunch zijn de kinderen voor een beetje schaduw het bos in gegaan om ratten en raven in superheldenvorm te spelen. Dit gaf de leiding de mogelijkheid om een water zeskamp voor te bereiden. Toen de kinderen uit het bos kwamen waren ze dolenthausiast om de rest van de dag met water te spelen. Toen het zeskamp voorbij was en er niet meer serieus gespeeld hoefde te worden moest de leiding er ook aan geloven. Bijna alle leiding werd zeiknat gemaakt en enkele leiding kreeg zelfs een modderbad. Uiteindelijk bleek niets leuker dan de leiding te grazen te nemen. Toen iedereen gedoucht was kon er worden gegeten. Na het eten was er nog tijd om in het bos levend stratego te spelen. Na het levend statego zijn de jongere kinderen naar bed gegaan. De oudere kinderen kregen nog een griezelverhaal te horen en mochten daarna het bos in voor de jaarlijkse griezeltocht. Vooral het laatste groepje kinderen moest het ontgelden omdat die na het normale rondje nog een keer gepakt werden door de griezels. Na al het gegriezel was het ook voor de oudere kinderen tijd om te gaan slapen.

Op de woensdag zaten we alweer op de helft van de week. Traditioneel kon de helft van de leiding eventjes een vrije ochtend nemen om uit te rusten. De overgebleven leiding heeft zich ´s morgens vermaakt door levend mastermind met de kinderen te spelen. Daarna was het tijd om de hersens aan het werk te zetten met een zelfgemaakte quiz. Deze viel ook weer goed in de smaak, elk jaar verbaast de leiding zich weer over hoeveel de kinderen weten. Na de quiz was het tijd voor josti´s tosti´s. Deze konden lekker buiten uit het vuistje worden gegeten. Na de lunch kwam de vrije leiding weer terug en konden ze meedoen aan weer een spelletje levend stratego. Na het statego was er weer de mogelijkheid om te ravotten met water. Ook deze avond werd er weer goed gegeten en hebben de kinderen na het eten nog een kort liedjesspel gedaan voordat ze naar bed gingen.

Dag 6 was weer een stralende dag maar gelukkig iets koeler dan de dagen ervoor. Na een stevig ontbijt was het tijd om een kleine fietstocht te doen in de omgeving. Tijdens de fietstocht waren een aantal opdrachten te doen waarbij een uitgebreide kennis over superhelden hard nodig was. Na het fietsen was er op het kampgebouw tijd om te plassen en om een lekker broodje gezond te eten. Toen alle maagjes vol zaten was het weer tijd om op de fiets te stappen en naar het winkelcentrum van Eersel te rijden. In het winkelcentrum werd de vossenjacht gespeeld. Hoe sneller de kinderen de vossen hadden gevonden des te meer punten ze kregen. De kinderen konden zelf bepalen of ze het belangrijk vonden veel punten te krijgen of dat ze liever direct wilden gaan shoppen. Nadat de vossen waren gevonden en de portomoneetjes leeg waren was het weer tijd om terug te gaan naar het kampgebouw. Na het eten was het voor het 2edeel van de leiding tijd om een avondje vrij te nemen. De rest van de leiding heeft samen met de kinderen een filmavondje gehouden. Alle kinderen konden in pyjama en slaapzak in de grote zaal zitten om samen naar ´the Incredibles´ te kijken. Na de film konden de kinderen zich verplaatsen naar de slaapzalen om te gaan slapen, of voor sommigen om verder te slapen.

Toen was het alweer vrijdag en de laatste dag van de kampweek. Om half 11 stond de bus klaar om de kinderen naar Toverland te brengen. De hele dag hebben zowel de kinderen als de leiding zich prima vermaakt met alle attracties en activiteiten die in het park aanwezig waren. Eenmaal thuis gekomen was het wachten op het eten. De tafels lagen al vol met tafellakens en vorken, messen en lepels van sausjes en appelmoes. Na kort wachten waren ook de patatjes er en de broodjes hamburgers van de barbecue en konden de kinderen aanvallen. Na het eten was er even tijd voor de kinderen om hun mooiste outfit aan te trekken en eventueel op te maken zodat ze er spectaculair uitzagen voor de feestavond. Alle leiding had zich weer in een superhelden kostuum gehezen en zo hebben ze samen een geweldige avond beleeft. Superbillie is zelfs nog langsgeweest om de schurk te verslaan en de troffee uit te delen. Dit had hij niet gekund zonder de hulp van alle kinderen.

Na een goede nachtrust was het zaterdag toch tijd om naar huis te gaan. De kinderen hebben uit het vuistje het ontbijt gegeten en hebben daarna petten versierd. De leiding heeft ondertussen het kampgebouw op orde gemaakt en om 11 uur stond de bus klaar om de kinderen en de leiding weer naar Hillegom te brengen. Om kwart over 1 kwamen we aan in Hillegom en namen de kinderen gepast afscheid van de leiding met een dikke knuffel. Daarna waren alle dikke knuffels voor de ouders en broertjes en zusjes die ze stiekem toch wel een beetje gemist hadden tijdens een knettergekke week.